over Marjolein

MarjoleinCompendium tekst en training is opgezet door Marjolein Paalvast (1979).

Hoe formuleer je wat je wilt overbrengen zo helder en zo aansprekend mogelijk? Voor mij is schrijven net als huizen bouwen, maar dan met taal. Het huis moet een goede basis hebben, stevig staan en er ook nog mooi uitzien. De ervaring die ik heb met schrijven, wil ik graag ook met anderen delen. Schrijftrainingen verzorgen biedt mij de mogelijkheid om mijn kennis van en liefde voor de Nederlandse taal te delen met anderen.

Ga naar Marjoleins LinkedIn-pagina

Over mijzelf:

  • ik heb Nederlandse taal- en letterkunde en Klassieke Talen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden
  • ik geef schrijfonderwijs aan verschillende hogescholen. Momenteel verzorg ik onder meer trainingen redigeren, commercieel formuleren, beleidsteksten schrijven, persberichten schrijven en creatief schrijven voor studenten Communicatie aan Hogeschool Leiden
  • ik redigeer boeken (romans, onderwijsmateriaal)
  • ik heb onlangs een professionele schrijfopleiding afgerond (samenwerkingsverband ScriptPlus en HvA)
  • ik lees gemiddeld twee boeken per week. De laatste goede boeken die ik gelezen heb, zijn: Metronome (Lorant Deutsch, 2011), De hemel van Heivisj (Benny Lindelauf, 2010), Doe nooit wat je moeder zegt (Joke Linders, 1999), Verhalenverteller, het leven van Roald Dahl (Donald Sturrock, 2010) en Kinderjaren (Jona Oberski, 1978)

Wil je weten wat ik precies voor jou kan betekenen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen via marjoleinpaalvast@hotmail.com. Ik maak graag kennis met je.